И това лято българите масово ще изберат плажовете на съседна Гърция,

...
И това лято българите масово ще изберат плажовете на съседна Гърция,
Коментари Харесай

Българите луднаха да купуват имоти в Гърция

И това лято българите всеобщо ще изберат плажовете на съседна Гърция, макар сериозният растеж на цените, стигащ тук-там до 30%. Но се задълбочава още една наклонност. Освен като място за отдих, южната ни съседка се постанова от ден на ден и като дестинация за вложения. През последните години над 10 хиляди наши сънародници са закупили недвижими парцели, най-много в региона на Северна Гърция, оповестява БНР.

Голям туристически и инвеститорски интерес бележи пристанищният град Александруполис, който разчита най-много на туристи от прилежащите Турция, България и Румъния. Тук, цените на нощувките и заведенията са малко по-ниски спрямо други елементи на страната, а и фактът че градът се намира на едвам 76 км. от българо-гръцката граница си споделя думата.

" След края на епидемията с ковид, цените доста се покачиха поради огромното търсене, само че това е обвързвано и с подобряването на качеството на туристическото ни предложение. И се радваме, че от 2022 година българските туристи при нас бележат доста огромен растеж " – сподели Петрос Кириакидис, зам.-директор на отдел " Туризъм " и на общинското туристическо сдружение на Александруполис.

" Посетителите от България са към този момент сред 50 и 60 хиляди годишно. Но е значимо да уточним, че през последните две години българите купуват недвижими парцели за инвестиция в региона на хотелиерството, защото регионът на Александруполис е доста перспективен от тази позиция. Ако български жител, който е притежател на компания, желае да влага при нас, той получава данъчни облекчения. А управляващите приветстват всевъзможни вложения в бранша, тъй като градът ни е в интервал на напредък и търсенето внезапно се усилва. Самият локален бизнес няма нищо срещу тази конкуренция. Хората тук са наясно, че това е в интерес на града и на целия туризъм в региона ", споделя Петрос Кириакидис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР